Louvre,Paris,panorama,pyramides,pyramid

Syntymäpäivämatka Pariisiin

mona lisa, louvre,pariisi,paris

Mona Lisa, Louvre museo

Sain mahdollisuuden valita mihin kaupunkiin halusin vaimoni kanssa 50-vuotismatkalleni. Puoli vuosisataa on mennyt aika nopeasti. Matkan teemana oli tutustua klassisiin insinööreihin ja heidän työhönsä. Ensimmäinen oli tottakai maailmanhistorian kuuluisin insinööri, Leonardo Da Vinci. Halusin nähdä Mona Lisan, joka on Louvren museossa. Toinen kiinnostava kohde oli taulu Johannes Kastajasta, josta muutama vuosi sitten kuvasin oman versioni. 

Johannes Kastaja,Louvre,

Johannes Kastaja, Louvre museo

Ruuhkat huolehtivat etukäteen, koska kun viimeksi olimme kesällä 2014 Pariisissa, kävimme sekä Eiffelillä, että Louvren edustalla ja siellä oli järkyttävät jonot. Huoleni oli ihan turha, koska marraskuun terroriteot olivat vähentäneet merkittävästi turismia. Ei ollut jonoa, ainoastaan turvatarkastukseen oli muutama henkilö ennen meitä. Suuntasimme suoraan kohti salia numero 6, missä Mona Lisa roikkuu. Aivan meni iho kananlihalle, kun näin Mona Lisan ensimmäistä kertaa. Selfiehän piti ottaa Mona Lisan kanssa, niin toimitaan nykyisin. Louvren museo on erittäin laaja ja sisältää monta eri näyttelyä. Suositus on, että sen kiertämiseen tulisi varata kaksi päivää.

Louvre

Louvren upeat rappukäytävät.

Rakennus ja sen upeat rappukäytävät ovat jo itsessään nähtävyys.

Louvre-rappukäytävä

22 kuvan tilapanorama.

Louvren tiloista olisi saanut hienoja kuvia, jos ei olisi ollut niin paljon turisteja kaikkialla.

eiffel,paris,bridge,train,flag

Eiffel torni omassa miljöössä.

Seuraava kohde lauantaina oli Gustave Eiffelin torni.

Paris-panorama

14-kuvan panorama vapaalla kädellä Eiffel tornista.

Varasin etukäten opastetun kierroksen tornin kulissien taakse. Ensin tutustuttiin bunkkeriin, jossa Ranskan armeija hoiti radioliikennettä ensimmäisen ja toisen maailmansodan aikana. Sitten tutustuttiin tornin hissien toimintaan. Hissikoneiston rakennelmat olivat jo aikamoista insinööritaidetta. Opas kertoi, että herra Eiffel oli ainoastaan ostanut oikeudet torniin, eikä suunnitellut sitä. Suunnittelun ja työn olivat todellisuudessa tehneet oikeat insinöörit. Eiffel oli surkea koulussa ja hänen äitinsä hankki hänelle ensimmäisen työpaikan. Opastetun kierroksen etu oli, että pääsimme kaikkien jonojen ohi, mistä kyllä kannatti maksaa. Kierrokseen sisältyi pääsy sellaiseen osaan tornia, johon ei normaalisti pääse, ja sieltä oli upeat näkymät Pariisin kattojen ylle. Kuvasin samalla vapaalla kädellä panoraamakuvia Pariisista.Keli ei ollut ihan huippu, vaan hyvin kolea ja pilvinen. Olimme aika kylmettyneitä kevätvaatteissamme ja lopuksi alkoi sataa, joten sanoimme hei hei Herra Eiffelille.

Leave a Comment