perhekuvaus lapsikuvaus helsinki studio kalasatama valokuvaaja

Perhekuvauksen iloja

lapsikuvaus-perhekuvaus-6

Iida 5v tanssii.

Jokainen kuvaus on aina erilainen, oli kyseessä kasvokuvaus, tai vaikka perhekuvaus miljöössä. Monipuoliset haasteet tekevät kuvaajantyöstä mielenkiintoisen. Jokainen asiakaskohtaaminen on rikkaus. Muutamassa minuutissa kuvaajan tulee toivottaa asiakkaat tervetulleiksi studiolle, tutustua, ja oppia tuntemaan heidät. Tavoitteena on luoda miellyttävä tunnelma ja ilmapiiri hetkessä. Lapset ovat yleensä avoimempia ja heihin tutustuminen on helpompaa, elleivät he aristele uutta tilannetta.

 

lapsikuvaus helsinki, perhekuvaus helsinki, valokuvaaja helsinki

Oikeat kuvaus hetkeä saa aina välillä odottaa. Nea juoksee ympyrää äitinsä ja siskonsa ympärillä.

Leikin kautta lapset vapautuvat, kun he pääsevät istumaan hauskaan keinutuoliin tai työntämään nukenrattaita pitkin studiota. Musiikki auttaa lapsia rentoutumaan. Isommat lapset osaavat jo sanoa itse, mitä haluavat kuunnella. Risto Räppääjä on hyvin suosittua musiikkia. Vanhemmat osaavat jo varmasti kaikki laulujen sanat. Lapsikuvauksessa varsinkin 1-vuotiaiden kanssa meno voi olla hyvin nopeatempoista, he ovat hyvin liikkuvaisia.

lapsikuvaus perhekuvaus helsinki valokuvaaja

Ensimmäisiä kuvia Iidasta. Kierrätyskeskuksen levysoitin toimii rekvisiittana.

Vanhempien rooli on tärkeä – jos he hermoilevat, myös lapsi aistii tunnelman, ja sitten on monesti paikallaan pieni evästauko. Viime viikolla studiolla olivat Minttu ja hänen kaksi tytärtään Nea ja Iida. Iida oli jo 5-vuotias iso tyttö ja Nea 1-vuotias nuori neito.Henkilöohjaus on tärkeää aina, kun on enemmän kuin yksi henkilö kameran edessä. Tilanteet vaihtuvat nopeasti ja pitää olla valppaana kuvaamaan, kun tilanne on otollinen, eli kun kaikki katsovat kameraan. Monesti toinen vanhemmista on suoraan minun takanani kiinnittämässä lasten huomiota ja pelleilemässä, jotta saadaan lapsille hymy kasvoille. Eri tilanne on perhekuvauksessa, kun kaikki ovat kameran edessä ja kuvaaja kameran takana. Silloin pitää itse pelleillä ja samalla kuvata.

laukku, lapsikuvaus, valokuvaaja helsinki,siskokset,studio, kalasatama studios

Saimme lopulta molemmat tytöt katsomaan kameraan.

Leave a Comment