business-kuvaus yrityskuvaus brändi-kuvaus yhteisö työ work people ihmiset töissä ammattilaiset

Business-kuvaus Osa-1

Business-kuvaus Helsinki – osa 1


Mitä jos sanon, että useampi ihminen on nähnyt sinut tänään, mutta sinä ei ole heitä tavannut?
Toki vaikuttaa hyvin epäilyttävältä, lupaan että ei ole!
Tämän päivän digitaalisessa ajassa, on kaukana ajat, kun kättely oli ensimmäinen kerta, kun “tapasit” henkilön, se on jo mennyttä aikaa.
Nykyisin “tavataan” ihmisiä jatkuvalla syötöllä. Uusia henkilöitä tavataan päivittäin – ei aina palavereissa tai kaupassa, vaan me tavataan heidän verkossa. Nykyisin on jokaisella hyvin laaja digitaalinen läsnäolo ja toki myös digitaalinen sormenjälki. Ihmisiin törmätään LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram ja vaikka yritysten omilla sivuilla. Joku voi parasta aikaa lukea sinun LinkedIn sivua?

Ensimmäinen asia johon ihminen kiinnittää huomiota henkilön profiilissa, on heidän kuvansa. Profiilikuvasi on sinun uusi digitaalinen kädenpuristus. Kädenpuristus täytyy olla vahva, varma, helposti lähestyttävä ja hyvin ammattimainen. Kuvan pitää esittää vakavasti otettavaa henkilöä, ellet ole klovni ammatiltasi. Ammattimainen business-kuvaus on ainoa tapa saavuttaa kyseinen lopputulos.

Ihmiset jotka katsovat ensimmäistä kertaa henkilökuvaa, tekee alitajunnassa kahden sekunnin analyysin, siitä millainen on sinun luonne. Me emme edes tiedosta sitä, että teemme tällaisia varmoja johtopäätöksiä. Meillä muodostuu jo selkeä kuva ihmisestä, ihan vain kuvan perusteella, jota emme ole koskaan edes tavanneet. Vain ja ainoastaan, koska kuva antaa niin voimakkaan viestin meille.

Mikäli profiilikuvsi on selfie, joka on rajattu ystäväsi hääjuhlista, olisi syytä päivittää omasi nykyaikaan. Toki tämä esimerkki on aika radikaali.

Parasta olisi jättää kaikki alitajunnan turha työ ammattimaiselle kuvaajalle, joka on erikoistunut kaivamaan esiin sinun parhaat puolet. Oma tapani toimia kuvauksissa on seuraava, tämä koskee toki kaikkia asiakkaita, haluan tallentaa se aidon ilmeen, kaikkineen mikroilmeineen, ei vain leveätä Hollywood-hymyä. Perus 2000-luvun leveä pepsodent hymykuva, kun ei kerro ihmisestä mitään! Muuta, kuin että hänellä on kauniit hampaat ja se ei auta luomaan kuvaa ammattitaitoista henkilöstä. Toinen klisee on, kun silmät pullistaa joko pelosta tai epävarmuudesta ja on kuin peura auton ajovaloissa. Henkilökuvan ottaminen ei ole aina helppoa, harva on niin kokenut kameran edessä, että se sujuu ilman lämmittelyä, ellet ole ammattinäyttelijä. Tämä koskee myös yhtä lailla minua, en ole yhtään hyvä kuvattavana, kun itse haluan, että minua ohjataan täsmälleen niin, kuin itse ohjaan asiakkaita.

Minä saa sinut näyttämään rennolta, itsevarmalta ja helposti lähestyttävältä. Haluan että näyttää oikealta ihmiseltä sinun business-kuvassa. Se kaikki vaatii hieman työtä, ohjausta, yhteistyötä, upea valoa ja me yhdessä saamme huikean lopputuloksen.

Toivottavasti tämä herätti ajatuksia,

Tervetuloa studiolleni sinun kuvauksiin,

Ystävällisin terveisin Vesa

Leave a Comment