Yhteystiedot

VESA MARJANEN

STUDIO

  • Katajanokanlaituri 5, 00160 Helsinki


 
 

Tietoa valokuvaajasta

Olen sivutoiminen valokuvaaja ja toimin pääkaupunkiseudulla. Olen valokuvannut jo pitkään, ihan lapsesta saakka. Lapsuuteni olen asunut Ruotsissa, mutta olen syntynyt Helsingissä. Kouluni kävin 14-vuotiaaksi saakka Ruotsissa, eli olen ruotsinsuomalainen. Olen hyvin visuaalinen henkilö, kuten monet valokuvaajat ovat. Minulle on aina ollut helppo nähdä asioita, joihin muut eivät välttämättä kiinnitä huomiota. Ammatiltani olen koneinsinööri ja päätyökseni toimin tuotetietohankkeiden parissa. Valokuvaus antaa mahdollisuuden hyödyntää luovuuttani, koska se on niin erilaista kuin päätyöni.

Hankin ensimmäisen järjestelmäkamerani vuonna 2007 ja siitä lähtien olen kuvannut enemmän tai vähemmän vakavissani. Sitä ennen kuvasin joko filmi- tai digipokkareilla. Valokuvausta olen opiskellut yhtäjaksoisesti usean vuoden ajan. Olin luontokuvaaja Jorma Peiposen ohjauksessa Espoon työväenopistolla. Kursilla opiskeltiin valokuvausta monipuolisesti ja painopiste oli luontokuvauksessa. Näiden opintojen kautta opin sen, mikä tekee kuvasta hyvän – samalla opin taustanhallinan ja sommittelun. Olen kurssittanut itseäni aktiivisesti myös muiden opettajien sekä useamman ammattikuvaajan johdolla. Yhden kurssin aiheena oli henkilökuvaus ja se tuntui itselleni hyvin luontevalta, koska olen sosiaalinen. Minulla ei ole valokuvaajan VAT-tutkintoa, vaan oman työni ohella opiskelen aktiivisesti valokuvausta ja kuvankäsittelyä. Yksi kurssituttavani kyseli haluaisinko kuvata heidän kihlajaiskuvauksen. Sen myötä ihastuin henkilökuvaukseen. Huomasin myös, että henkilökuvauksessa oli vielä paljon opittavaa verrattuna luontokuvaukseen. Liityin Facebookin eri malli- ja valokuvaajaryhmiin. Niiden kautta löytyi harjoitusmalleja. Tein monta eri kuvausta vuosien varrella ja opin paremmaksi kuvaajaksi. Ymmärsin, miten tärkeää on ohjata mallia ja samalla luoda kiva tunnelma kuvauksiin. Kuvaan tottakai vielä paljon luontokuviakin.

Teen omia projekteja, jotka eivät ole asiakastilauksia, jotta taitoni kehittyvät. Olen luonut oman tyylini kasvo- ja business-kuviin. Sitä kehitän jatkuvasti eteenpäin. Toinen, mistä pidän todella paljon, on lapsi- ja perhekuvaukset. Tärkeintä on, että asiakkaille jää positiivinen kuvauskokemus ja heidän odotuksensa mahdollisesti jopa ylittyvät. Studioni on Kalasatamassa ja jaan sen kahden muun kuvaajan kanssa. Studiolla on hyvät tilat kuvata ja siellä on paljon eri rekvisiittaa, mitä voi hyödyntää. Minun kauttani saa valokuvauspalvelut suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, kiitos kansainvälisen työni ja lapsuuteni ruotsissa.